메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
신은정 (한국식품연구원) 이호준 (한국식품연구원)
저널정보
한국지열·수열에너지학회 한국지열·수열에너지학회논문집 한국지열에너지학회논문집 제11권 제4호
발행연도
2015.12
수록면
22 - 27 (6page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
Quality characteristics of Shiitake mushroom using two types of dryers, energy-efficient heat pump hotair dryer and electric heater hot-air dryer were compared. Energy consumed during drying by heat pump hot-air dryer and electric heater hot-air dryer were 22.8 kWh and 28.9 kWh, respectively. Total polyphenol content of heat pump hot-air dryer and electric heater hot-air dryer after drying were 290.55±10.56 ppm and 192.99±6.53 ppm, respectively. No differences were observed between dryers in reconstitution rate and browning ratio after drying. Also, there were no differences between dryers in color value and ΔE value after drying. Shiitake mushroom drying at 45℃ by heat pump hot-air dryer was proved to be more efficient in energy consumption than by electric heater hot-air dryer.

목차

Abstract
1. 서론
2. 실험방법
3. 실험결과
4. 결론
References

참고문헌 (15)

참고문헌 신청

함께 읽어보면 좋을 논문

논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-ECN-0101-2016-563-002207460