지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
Comparison of Quality of Korean Fermented Soybean Paste Produced in Gangwon-do
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Investigation of Quality Change of Traditional Soybean Paste (doenjang) in Gyeongnam
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Comparison of physicochemical properties of low-salt Doenjang according to manufacturing method of soybean paste
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Comparative analysis of Doenjang (Korean traditional soybean paste) manufactured in Gochang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Changes in physicochemical characteristics and nutritional values of soybean, meju, and doenjang by varying sowing periods
한국식품과학회지
2017 .02
Properties of Fermented Rice, Soybean Products for Manufacture Low-salt Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
저장기간에 따른 전통된장과 개량식된장의 이화학적 특성, 기능성분 및 대사체 분석
한국식품영양학회지
2016 .10
Quality Characteristics of Commercial Doenjang and Traditional Doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Distribution of Molecular Weights of Total Nitrogen from Water extracts of commercial Korean Fermented Soybean Paste (Doenjang) and it’s Angiotensin I Converting enzyme (ACE) inhibitory activity
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Physicochemical characteristics and enzymatic activities of traditional soybean paste (Doenjang) produced in Gochang-gun, Jeonbuk
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
장류용 콩 품종별 발효물의 품질 특성
한국식품영양학회지
2019 .01
Culture-independent analysis of yeast diversity in Korean traditional fermented soybean foods (doenjang and kanjang) based on 26S rRNA sequence
Applied Biological Chemistry
2015 .01
Comparison of organic and non-organic doenjang from physiochemical, antioxidant activities and sensorial perspectives
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Analysis of differences in flavor and sensory characteristics of doenjang and Korean -style doenjang
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
다양한콩 품종을 이용한 청국장의 이화학적 특성 조사
한국원예학회 학술발표요지
2022 .05
Characteristics of traditional soybean pastes from ancient documents
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
Protective Effect of Traditional Korean Fermented Soybean Food (Doenjang) on a Dextran Sulfate Sodium-induced Colitis Mouse Model
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Relationship between Texture Profiles and Pasting Property in Soybean
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
경기지역 전통 된장의 발효 기간 중 온도와 품질 변화
한국식품영양학회지
2020 .01
다양한 염도에서 제조한 된장의 장기 숙성 시 품질변화
Food Science and Preservation
2016 .12
0