메뉴 건너뛰기
.. 내서재 .. 알림
소속 기관/학교 인증
인증하면 논문, 학술자료 등을  무료로 열람할 수 있어요.
한국대학교, 누리자동차, 시립도서관 등 나의 기관을 확인해보세요
(국내 대학 90% 이상 구독 중)
로그인 회원가입 고객센터 ENG
주제분류

추천
검색
질문

논문 기본 정보

자료유형
학술저널
저자정보
송현동 (건양대학교)
저널정보
한국외식산업학회 한국외식산업학회지 한국외식산업학회지 제19권 제5호(통권 제62호)
발행연도
2023.10
수록면
295 - 308 (14page)

이용수

표지
📌
연구주제
📖
연구배경
🔬
연구방법
🏆
연구결과
AI에게 요청하기
추천
검색
질문

초록· 키워드

오류제보하기
The purpose of this paper is to present a plan to revitalize food tourism using local food. The awareness of this problem is that first, tourists" preference for food tourism has increased. Second, local governments are increasing their efforts to improve the image of the region and achieve economic effects through revitalizing local tourism. To achieve the research purpose, this study reviewed literature research related to food tourism and measures to revitalize local tourism. Next, we looked at the concept, types, and characteristics of local food.
The results of this paper are as follows. This paper suggests that these are necessary in order to revitalize food tourism using local food, first, the operation of a local food experience program linked to local tourism, second, local food development linked to food tourism, third, providing services that meet the needs of tourists, fourth, the promotion of local food branding linked to the region, fifth, continuous promotion for sustainable tourism. This paper is expected to provide policy and practical help to local food-related businesses, tourism companies, and local governments on ways to revitalize local tourism using local food.

목차

Abstract
I. 서론
II. 이론적 고찰
III. 로컬푸드 개념과 사례분석
IV. 로컬푸드를 활용한 음식관광 활성화 방안
V. 결론 및 시시점
참고문헌

참고문헌 (0)

참고문헌 신청

이 논문의 저자 정보

이 논문과 함께 이용한 논문

최근 본 자료

전체보기

댓글(0)

0

UCI(KEPA) : I410-151-24-02-089255410