지원사업
학술연구/단체지원/교육 등 연구자 활동을 지속하도록 DBpia가 지원하고 있어요.
커뮤니티
연구자들이 자신의 연구와 전문성을 널리 알리고, 새로운 협력의 기회를 만들 수 있는 네트워킹 공간이에요.
이용수
등록된 정보가 없습니다.
논문 유사도에 따라 DBpia 가 추천하는 논문입니다. 함께 보면 좋을 연관 논문을 확인해보세요!
한국 전통발효식품의 현재와 미래발전전략
식품과학과 산업
2020 .06
Isolation and Identification of Microorganisms for Food Waste Decomposition Activity from Traditional Fermented Foods and Soils
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Microorganisms as Novel Probiotic Strains Isolated from Traditional Fermented Foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
발효식품의 마이크로바이옴 분석 기술
식품과학과 산업
2017 .03
바이오기술을 이용한 식품소재 개발의 국내 · 외 현황 및 전망
식품과학과 산업
2019 .06
A Review of Fermented Foods with Beneficial Effects on Brain and Cognitive Function
Preventive Nutrition and Food Science
2016 .12
Fermentation Aptitude Evaluation of Indigenous Fermented Microorganisms
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
Evaluation of sugar contents in Korean traditional soybean fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Systemic approach to screening among primary and secondary metabolites of microorganisms with antiviral activity in Korean traditional fermented foods using GC TOF-MS and LC-MS/MS
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2018 .10
Development of Medi-Food for the Elderly Using Probiotics
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Studies on Useful Active Substances (Enzymes and Bacteriocins) Derived from Microorganisms in Fermented Food Based on Zymography
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2017 .10
Application and Acceptability of Microbiomes in the Production Process of Nigerian Indigenous Foods: Drive towards Responsible Production and Consumption
Preventive Nutrition and Food Science
2023 .06
NGS 분석에 기반한 전통발효식품 미생물 연구 및 산업적 활용
식품산업과 영양
2018 .06
Perception of agricultural biotechnology according to information navigation activities on agricultural biotechnology
Korean Journal of Agricultural Science
2021 .12
Isolation and identification of lactic acid bacteria from Korean traditional fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Korean Traditional Fermented Foods and Global Strategy
식품저장과 가공산업
2015 .12
Analysis of Free Amino Acids and Flavor Characteristics of Low-Salt Doenjang Using Fermented Microorganisms
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2020 .10
동북아 발효문화의 기원에 관한 고찰
식품과학과 산업
2020 .06
Immunomodulatory Effect of Fermented Soybean Products (Cheonggukjang) and Their Related Microorganisms
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2016 .10
Cholesterol-lowering Effect of Lactic Acid Bacteria Isolated from Korean Traditional Fermented Food
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2016 .10
0