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Abstract
서론
본론
전통발효식품의 중요성
앞으로의 과제
발효식품의 기능
발효산업의 발전 방향
미생물 산업 분야별 개괄
향후 검토사항
참고문헌
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A Review of Fermented Foods with Beneficial Effects on Brain and Cognitive Function
Preventive Nutrition and Food Science
2016 .12
동북아 발효문화의 기원에 관한 고찰
식품과학과 산업
2020 .06
Evaluation of sugar contents in Korean traditional soybean fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Korean traditional fermented foods and microbiome
식품과학과 산업
2022 .12
Application of traditional fermented food microorganisms to green biotechnology
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2024 .10
발효식품의 마이크로바이옴 분석 기술
식품과학과 산업
2017 .03
Development of Metadata standard and models produced from fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Effect of dietary Korean Traditional Fermented Foods with Processed Meat Products on the Occurrence of Carcinogens
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
Isolation and identification of lactic acid bacteria from Korean traditional fermented foods
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2015 .08
Pediococcus spp.-fermented chicken meat for dogs
한국축산학회지
2020 .01
Fermentation Aptitude Evaluation of Indigenous Fermented Microorganisms
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2019 .10
New Application of Microbes from Fermented Foods: Development of Cereal Based Fermented Material and Its Utilization
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2022 .10
Diversity and community analysis of fermenting bacteria isolated from eight major Korean fermented foods using arbitrary-primed PCR and 16S rRNA gene sequencing
Applied Biological Chemistry
2015 .01
Production of Functional High-protein Beverage Fermented with Lactic Acid Bacteria Isolated from Korean Traditional Fermented Food
한국축산식품학회지
2015 .01
장류산업의 현황과 향후 발전 방안
식품과학과 산업
2020 .06
Characteristics of a probiotic strain isolated from Korean traditional fermented food for using fish feed additives
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2022 .10
Culture-independent analysis of yeast diversity in Korean traditional fermented soybean foods (doenjang and kanjang) based on 26S rRNA sequence
Applied Biological Chemistry
2015 .01
Study on quality improvement of K-fermented food using non-Saccharomyces yeasts
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2023 .10
Cholesterol-lowering Effect of Lactic Acid Bacteria Isolated from Korean Traditional Fermented Food
한국수산과학회 양식분과 학술대회
2016 .10
Development of Medi-Food for the Elderly Using Probiotics
한국식품영양과학회 학술대회발표집
2021 .10
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